actueel

Feit en fabel omtrent kunststof kozijnen

Gayko Life 116

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Feit en fabel

 

Omtrent kunststof kozijnen zijn er veel feitjes en fabeltjes bekend. Wat is nu waarheid? Van Esseveld geeft u graag antwoord!

 

Feit
Kunststof kozijnen trekken krom

Trekt kunststof krom? Van zichzelf is kunststof geen extreem sterk materiaal. Als je niet genoeg staal toevoegt, kunnen kunststof ramen en deuren kromtrekken, met alle gevolgen van dien. De wind kan door de openingen trekken en ramen en deuren kunnen soms zelfs helemaal niet meer open. Gayko kunststof gevelelementen zijn daarom vervaardigd met dikker staal, om te verzwaren en te verstevigen. Staal dat met de grootste precies wordt geproduceerd, waardoor het de meest zware beproevingen aankan. Daarnaast worden er drie dichtingen tegen de tocht in de gevelelementen aangebracht. Reden waarom wij - Van Esseveld - dealer zijn van Gayko!

Fabel
Je moet kunststof kozijnen inboenen met autowax

Vroeger werden er weekmakers in kunststof kozijnen gebruikt. Nu nog steeds, maar in een veel betere samenstelling, die zorgt voor meer kracht en die het brokkelen van het kunststof onmogelijk maakt. Autowax op je kunststof kozijnen smeren ter bescherming is dan ook onnodig om ze duurzamer te maken. Standaard onderhoud van de kunststof kozijnen is meer dan voldoende. Een onderhoudsset voor het onderhoud van uw kunststof kozijnen is verkrijgbaar bij Van Esseveld, tevens adviseren wij u 1 maal in de twee jaar onze servicemonteur in te plannen die het onderhoud uitvoert zoals controle hang- en sluitwerk, folie en evt. stellen waar nodig. Meer informatie over het onderhoud vindt u in de onderhoudsgids die u uitgereikt is door onze leverancier Gayko. Deze gids ontvangt u na plaatsing van alle kozijnen en wordt u door Van Esseveld per post toegestuurd.

Feit
Kunststof kozijnen vergelen in de loop der jaren

Vooral kunststof kozijnen uit de vroegere jaren hadden het imago om snel te vergelen. Inmiddels is de kwaliteit van het kunststof vele malen hoger en zie je het vergelingsproces van (goede!) kunststof kozijnen met het blote oog amper. Bovendien: alle materialen die met daglicht in aanraking komen vergelen in meer of mindere mate. Zo verkleurt aluminium in combinatie met spuitwerk ook.

Fabel
Verf pakt niet op kunststof kozijnen

Ja, je kunt kunststof kozijnen prima schilderen en voorzien van een andere kleur. Zij het met een speciaal verfmiddel dat goed pakt op kunststof. Vanuit Van Esseveld raden we dit echter af, omdat je de verflaag net als bij houten kozijnen moet bijwerken. Ons advies is om vooraf goed na te denken over de kleur van je kunststof kozijnen en daarna te genieten van het feit dat je nooit meer die ladder op hoeft om ze bij te schilderen. Kunt u niet uit de kleur komen? Kom even naar onze showroom, daar kunnen wij u diversen kleuren laten zien. Tevens hebben wij een mooi bord paraat waar alle kleuren op vermeldt zijn en zijn wij in het bezit van diversen kleurenwaaiers. 

Feit
Je kunt kunststof kozijnen bijwerken als er een kras op zit

Vaak wordt gedacht dat een kras of gat in kunststof kozijnen niet meer te herstellen zijn. Dit is echter niet waar. Kunststof kozijnen met een houtnerfstructuur kun je bijwerken met vloeibaar kunststof en opnieuw inkleuren. Gladde kozijnen kun je polijsten of behandelen. Informeer eens bij ons naar de mogelijkheden!

Fabel
Je krijgt zwarte strepen op kunststof kozijnen

Vuil op zwarte rubbers zou ervoor zorgen dat er op den duur zwarte strepen komen op kunststof kozijnen. In het verleden kon dit voorkomen, omdat er natuurlijke rubbers werden gebruikt, net als in auto’s. Tegenwoordig worden de kunststof kozijnen voorzien van synthetische rubbers, waar geen vuilsporen vanaf komen. Het is wel belangrijk om de kozijnen zo af en toe te reinigen, want de combinatie van vuil en zon is slecht voor ieder kozijn, of dit nu van kunststof, hout of aluminium is. Reinigen is heel eenvoudig, met wat lauw water en klein beetje schoonmaakmiddel glimt uw kozijn weer als vanouds!

Feit
Van Esseveld bellen voor vragen
Jazeker! Bellen mag altijd en kost niets, wij zijn van maandag t/m zaterdag bereikbaar en staan u graag te woord. Beter een vraag teveel als een antwoord te weinig.. Domme vragen bestaan niet! Bel ons op 0318-472114!

Twijfelt u nog? Of wilt u nog een feit of fabel delen? Bel of mail ons! Wij staan u graag te woord.

Elst Ut, april 2019